Wednesday, December 13, 2017

Sead Hadzifejzovic: "Nimeni nu s-a gândit că vom avea un parcurs atât de bun"

Phoenix Galați este marea surpriză a noii ediții a Ligii Naționale. După primele opt etape, echipa antrenată de Florin Nini se regăsește pe poziția a patra în clasament, la egalitate de puncte cu liderul BCM Pitești.

Sead Hadzifejzovic a vorbit pentru dabaschet.com despre parcursul foarte bun de până acum al gălățenilor și obiectivele formației de la malul Dunării.

Sead, sunteți pe locul patru la egalitate de puncte cu liderul clasamentului, ați fi crezut la începutul sezonului că o să fiți pe o poziție atât de bună după primele opt etape?

Sincer, nimeni nu s-a gândit la început că vom avea un parcurs atât de bun. Dar, muncim mult la antrenamente, pregătim tactic fiecare joc în funcție de adversar, luăm fiecare meci în parte și sperăm să îl câștigăm. Este o chimie foarte bună între noi și, astfel, rezultatele nu au întârziat să apară.

Care este cheia succesului?

Nu avem nici un secret, jucăm cu sufletul și dăm totul pe teren, mai ales când evoluăm în fața propriilor suporteri. Progresăm de la meci la meci, ne înțelegem din ce în ce mai bine pe teren și urmăm întotdeaua indicațiile antrenorului nostru Florin Nini. Este o atmosferă foarte bună la echipă. Acestea ar fi principalele ingrediente ale succesului. Abordăm fiecare partidă la victorie, indiferent de numele adversarului.

Cum vezi restul sezonului pentru Phoenix? S-au schimbat obiectivele echipei după startul aproape perfect de campionat?

Obiectivul nostru a fost de la început și este în continuare accederea în play-off. Dar, dacă putem reuși mai mult de atât, cu siguranță vom face tot de ține de noi pentru a obține cea mai bună performanță posibilă. Sezonul este lung, echipele își pot schimba loturile, orice se poate întâmpla. Și noi avem un jucător nou, Ernests Kalve, care ne va ajuta să ne ridicăm la un nivel cât mai înalt. Va fi un campionat interesant până la final, oricine poate învinge pe oricine.


Mai aveți de disputat trei meciuri până la finalul anului contra unor adversare redutabile, BC SCM Timișoara, U-Banca Transilvania și SCM Craiova. Câte victorii crezi că puteți bifa?

Bineînțeles, noi ne dorim să câștigăm toate trei meciurile, dar toate echipele sunt puternice, pregătite foarte bine atât tactic, cât și din punct de vedere fizic. Acum, ne focusăm doar pe partida cu BC SCM Timișoara. Avem avantajul terenului propriu, dar bănățenii au multă experiență și un lot valoros. Sâmbătă seara vom intra pe teren cu un singur obiectiv, victoria. Pe care sper să o obținem. După acest meci ne vom gândi la următoarele, cu U-Banca Transilvania și SCM Craiova. Este greu să fac un pronostic, dar dacă vom câștiga două din următoarele trei jocuri ar fi un rezultat excelent pentru noi.

Cum prefațezi meciul cu BC SCM Timișoara?

Va fi un meci greu, poate cel mai greu de până acum. Mă aștept ca ambele echipe să înscrie destul de puține puncte, deci cred că defensiva va fi cheia succesului în această confruntare. Vreau să profit de această ocazie pentru a invita toți fanii baschetului să vină să ne susțină sâmbătă seara de la ora 19:00 la Sala Sporturilor Dunărea Galați.

No comments:

Post a Comment