Friday, December 22, 2017

U-BT și BC SCM Timișoara, cap la cap pentru titlul de campioană de iarnă

După disputarea partidelor din cadrul etapei a 10-a a Ligii Naționale, U-Banca Transilvania și BC SCM Timișoara rămân echipele cu cea mai bună linie de clasament, ambele suferind doar câte două eșecuri până acum.

În runda actuală, bănățenii au dispus în fața propriilor suporteri de SCM Craiova, scor 107-95, în timp ce campioana a trecut pe teren propriu de Phoenix Galați cu 91-75.

Ne bucurăm de această victorie obținută în condiții grele. Pivoții noștri, Drăgușin și Diaz, au fost accidentați în ultima perioadă, dar au intrat în teren și au dat tot ce au putut ei pentru victorie. Ne-a fost mai greu să ne apărăm la pick and roll, dar chiar și așa este bine că am reușit să marcăm mai mult decât una dintre echipele foarte ofensive ale campionatului. Suntem în grafic și cu fiecare victorie ne securizăm poziția care să ne califice în Top 6. Încă o dată, jucătorii au dovedit caracter, iar succesul este rezultatul muncii foarte serioase pe care o depun la antrenamente. - Tudor Costescu, antrenor BC SCM Timișoara (bc-tm.ro)
Nu m-am temut de acest meci, în ciuda înfrângerii din cupele europene, pentru că am încredere în echipa mea, dar știu că pot să mai apară și meciuri slabe, mai puțin reușite. Avem 16-17 jocuri până la jumătatea lunii februarie, e normal să fie și zile mai proaste. Sunt mulțumit de meciul de astăzi, ne-am făcut treaba bine, chiar dacă am avut probleme de lot, acestea nu ne-au oprit să jucăm un baschet bun, mai ales în repriza a doua. Din păcate, noi nu avem sărbători, în 25 avem două antrenamente, în 26 plecăm la Timișoara pentru un meci foarte important, care decide primul loc la finalul turului! - Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania (u-bt.ro)
Departajarea între cele două se va face în etapa viitoare, clujenii deplasându-se pe Bega pentru derby-ul cu "leii" din Banat. Partida este programată pe data de 27 decembrie cu începere de la ora 18:00.

No comments:

Post a Comment