Friday, November 30, 2018

România trece de Kosova la Oradea

În al doilea meci din cadrul Grupei B a pre-calificările pentru EuroBasket 2021, România a trecut pe teren propriu de Kosovo cu scorul de 88-83 (14-17, 21-18, 24-18, 29-30).

Pentru România au înscris: Watson 19, Olah 15, Dragoste 13, Kuti 13, Paliciuc 10, Torok 9, Baciu 5, Gheorghe 2, Vîrna 2.
Este un succes important, date fiind condițiile în care am jucat. Mi-am dorit o victorie la o diferență mai consistentă, lucru pe care consider că puteam să-l realizăm dacă ținem cont de faptul că la un moment dat ne-am detașat la peste zece puncte. În cele din urmă consider că este un rezultat bun pentru noi. O victorie importantă și de aceea sunt mulțumit de rezultat, dar și de prestația noastră. Am marcat cu generozitate în repriza secundă, cu precădere prin prisma aruncărilor de la mare distanță. Iar procentajul de 40% la trei puncte și numărul mare de reușite de la distanță sunt un indicator în ceea ce privește nivelul de concentrare al băieților în repriza secundă. În pofida absenței a patru jucători de bază pentru echipa națională a României am reușit această victorie. Este un rezultat care ne dă moral și speranțe pentru viitor. Sunt foarte fericit că am învins, în condițiile absențelor notabile ale unor jucători precum Cățe, Moldoveanu și Nicolescu. - Tudor Costescu, slecționer România (frbaschet.ro)
"Vulturii" vor juca următoarele două partide în februarie, acasă cu Macedonia și în deplasare cu Kosovo.

Rezultate

Macedonia  - România 90-76
România – Kosovo 88-83

Program

România – Macedonia (21 februarie 2019)
Kosovo – România (24 februarie 2019)

No comments:

Post a Comment